Općina Zmijavci

Program javnih radova
Ponedjeljak, 04 Travanj 2016 10:22

Na temelju Odluke o iniciranju javnih radova i zapošljavanju sukladno Programu javnih radova „Radom za zajednicu i sebe“  na području općine Zmijavci od 04.04.2016., a sukladno Nacionalnom planu za poticanje zapošljavanja, načelnik općine Zmijavci objavljuje

J A V N I   P O Z I V

za dostavu prijava za zapošljavanje nezaposlenih osoba u

Programu javnih radova na području općine Zmijavci Općina Zmijavci kao incijator i izvršitelj programa javnih radova (Radom za zajednicu i sebe) iskazuje interes i potrebu za zapošljavanje 28 osoba u Programu javnih radova u 2016. godini.

Prijaviti se mogu:

 • Nezaposlene osobe  bez obzira na radni staž zanimanje i kvalifikaciju prijavljene u evidenciji nezaposlenih
 • neprekidno najmanje 36 mjeseci

Trajanje programa: do 3 mjeseca.

Uz prijavu na natječaj kandidati trebaju priložiti:

 • Životopis
 • Fotokopiju osobne iskaznice
 • Dokaz iz evidencije Zavoda za zapošljavanje o statusu nezaposlene osobe neprekidno najmanje 36 mjeseci

Nepotpune zamolbe neće se uzeti u razmatranje.

Prijave se dostavljaju u Jedinstveni upravni odjel općine Zmijavci, Domovinskog rata 161, 21266 Zmijavci ili putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   s naznakom „Prijava za javne radove“ do 11.04.2016.godine. Javni poziv objavljen je i na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U Zmijavcima 04.04.2016.godine

NAČELNIK:
Miroslav Karoglan

 
Pravilno odlaganje otpada
Nedjelja, 27 Ožujak 2016 13:39

Govoreći o pravilnom gospodarenju otpadom na području općine Zmijavci, najbitnija stavka je svaki građanin odnosno vi. Proces pravilnog odlaganja otpada može krenuti već i od Vas samih.

U Općini već nekoliko godina unatrag odvoz kućnog otpada vrši se svakog petka. Mole se građani da svoj kućni otpad odlažu četvrtkom poslije podne ili petkom ujutro do osam sati. Krupni otpad odvozi se prema potrebi a kontejneri za tu namjenu nalaze se na groblju Svih svetih i groblju Svetog Josipa.

Pravila za odvojeno prikupljanje otpada po vrstama:

 • Papir (novine, časopisi, bilježnice kartoni, uredski papir, papirnate vreće, knjige) u kontejner namjenjen odlaganju papira.
 • Plastična ambalaža (plastične boce u svim bojama,  plastičnu ambalažu deterdženata i šampona i sl.)u kontejner namijenjen odlaganju plastične ambalaže.
 • Metalna ambalaža (metalne boce u svim bojama, limenke raznih napitaka i konzerve prehrambenih proizvoda i sl.) u kontejner namijenjen odlaganju  metalne ambalaže.
 • Staklo (staklene boce i tegle i sl.) u kontejner namijenjen odlaganju staklene ambalaže.
 • Odjeća  (koja ne zadovoljava vaše estetske kriterije, a sasvim je funkcionalna te se može reciklirati kod brojnih ustanova u kontejner namijenjen odlaganju odjeće kod crkve Svih Svetih.
 • Krupni otpad (stari namještaj i druge predmete veće mase) u kontejner namijenjen odlaganju krupnog otpada.Svako odlaganje otpada bilo koje vrste je zabranjeno osim za to predviđenim mjestima kako je i navedeno u gore spomenutim pravilima za odvojeno prikupljanje otpada.

Svaki građanin koji se ne bude pridržavao navedenih pravila biti će kažnjen novčanom kaznom, a isti otpad biti će uklonjen o njegovu trošku.

Svaki građanin može prijaviti prekršitelja za nepropisno odloženi otpad na propisanom obrascu.

 
Poziv stanovnicima da se uključe u izradu Strategije razvoja općine Zmijavci 2016. - 2021.
Nedjelja, 27 Ožujak 2016 12:44

Općina Zmijavci u suradnji s tvrtkom Ars Illyrica (konzultantom) pristupa izradi dokumenta Strategija razvoja Općine Zmijavci 2016.-2021. Poštivajući uvriježena načela izrade strategije, poglavito načelo partnerstva i suradnje pri definiranju strategije, pozivamo sve zainteresirane da se aktivno uključe u izradu iste.

Strategija razvoja važan je dokument svake organizacije jer predstavlja preduvjet za povlačenje sredstava iz EU fondova, te je okvir za donošenje kratkoročnih i dugoročnih odluka koji omogućuje pravilno fokusiranje radne energije, resursa i svih potencijala u svrhu održivog razvoja.

Uzevši u obzir glavne postavke suvremenog i održivog razvoja lokane zajednice, definirana su četiri glavna tematska područja u kojima je potrebno definirati radne grupe. Stoga, radne grupe će se nazivati prema tematskom području kojeg obrađuju:
GRUPA 1: Gospodarstvo
GRUPA 2: Društvene djelatnosti
GRUPA 3: Komunalna infrastruktura
GRUPA 4: Održivi razvoj.

Uloga članova radnih grupa: 
- aktivno sudjelovati na radnim sastancima te na taj način doprinijeti uočavanju potencijala razvoja općine Zmijavci na njezinom ukupnom administrativnom području,
- sudjelovanje u izrade vizije i misije Općine,
- sudjelovati u SWOT analizi, defiranje snaga, slabosti, mogućnosti i prijetnji razvoja Općine – poglavito vezano uz tematsko podučje u kojemu sudjeluju,
- sudjelovati u definiranju ciljeva tematskih područja 2016.-2021.,
- sudjelovanje u prikupljanju informacija koje su relevantne za održivi razvoj Općine,
- prezentaciji završnog dokumenta zainteresiranoj javnosti (po želji), i sl.

Način rada i komunikacija radnih grupa provodit će se kroz radne sastanke, razmjenu informacija e-mailom i telefonskim razgovorima.
Svaka radna grupa može imati 3 – 5 članova (a po potrebi i više). Jedna osoba može sudjelovati u više radnih grupa.
Trajanje angažmana radnih grupa: travanj 2016. – srpanj 2016.
Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu, te da ćemo uspješno izraditi dokument strategije razvoja. Za sva pitanja, slobnodni ste kontaktirati konzultantsku tvrtku Ars Illyrica d.o.o. na tel: 01 6141 226, mob: 098 438 172, ili e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
Popunjeni obrazac prijave - FORM RG 2: Prijavnica za sudjelovanje u radnoj grupi pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript do utorka 12.4.2016. Prvi radni sastanak s radnim grupama predviđen je za sredinu mjeseca travnja, a o točnom datumu bit ćete pravovremeno obaviješteni.

 
NACRT PLANA GOSPODARENJA OTPADOM OPĆINE ZMIJAVCI
Nedjelja, 27 Ožujak 2016 06:39

Nacrt plana gospodarenja otpadom općine Zmijavci za razdoblje 2010. - 2018. možete preuzeti OVDJE.

 
Uskrsna čestitka
Nedjelja, 27 Ožujak 2016 06:39

Svim žiteljima Općine Zmijavci u zemlji i inozemstvu želim sretan i blagoslovljen Uskrs.

Načelnik

Miroslav Karoglan

 
Božićna čestitka
Srijeda, 23 Prosinac 2015 09:43

Svim žiteljima Općine Zmijavci u zemlji i inozemstvu želim blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu 2016. godinu.

Načelnik

Miroslav Karoglan

 
Izvršenje proračuna
Utorak, 13 Listopad 2015 06:53

POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU PRORAČUNA ZA 01.01.DO 30.06.2015. GODINU možete preuzeti OVDJE.

 
Dokumentacija za nadmetanje
Ponedjeljak, 12 Listopad 2015 09:31

Dokumentaciju za nadmetanje, predmeta javne nabave za pružanje energetske usluge u uštedi el. energije u javnoj rasvjeti Općine Zmijavci možete preuzeti OVDJE.

 
Predsjednica Grabar-Kitarović na Svečanoj sjednici povodom Dana Općine
Četvrtak, 20 Kolovoz 2015 13:05

Zmijavce je u subotu, 8. kolovoza 2015. godine povodom Dana Općine Zmijavci posjetila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Obilježavanje Dana Općine je počelo polaganjem vijenaca svim poginulima za domovinu Hrvatsku ispod centralnog križa u groblju Svih Svetih te je nastavljeno Svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj je Predsjednici uručen prigodni poklon kao spomen na posjet našoj Općini. Predsjednica Grabar-Kitarović se tijekom posjeta Zmijavcima susrela sa Željkom Karoglanom zvanim Apač, čovjekom koji je prvi ušao u Knin pri oslobođenju tog hrvatskog Kraljevskog grada. Obilježavanje Dana Općine Zmijavci je završeno svečanim ručkom u Zmijavcima, dok se zabava nastavila na Žabarskoj večeri na Progonu do jutarnjih sati. U nastavku možete pogledati slike posjeta Predsjednice Zmijavcima.

Više...
 
Kulturno-zabavni program za Sv. Lovru 2015. godine
Utorak, 25 Kolovoz 2015 15:42

Na blagdan Sv.Lovre i Dan općine Zmijavci Zmijavčani i njihovi gosti uživali su u cjelodnevnomu bogatom kulturno-zabavnom programu već od jutarnjih sati. Svetu Misu i blagdansko ozračje KUD Dikovača uljepšao je sudjelovanjem u procesiji u narodnim nošnjama i izvedbom „Ero s onoga svijeta“  nakon Sv.Mise.
Kulturno umjetnička društva i udruge gosti KUD-a Dikovače okupili su se u 19:00h na Bublinu odakle su se nakon osvježenja u narodnim nošnjama svojih krajeva uputili u mimohod prema Osnovnoj školi.
Kod Ćurde naši gosti su dočekani sa kolačima i pićem kako bi se još jednom osvježili i nastavili svečani mimohod.
Riječima „Padaj kišo samo nemoj po Zmijavcin jer su cure u bilin opancim“ otvorena je  5.vecer  folklora. Govor je držao načelnik općine Miroslav Karoglan nakon kojeg je uslijedilo izvorno Zmijavačko kolo uz neizbježnu gangu.
Svojim dolaskom i nastupom našu su proslavu uveličale razne udruge od kojih cu spomeniti Udrugu Sv.Marko iz Ivanbegovine i predstavu „Povratak“ koja je oduševila publiku kao i splet plesova iz Zapadne Hercegovine i nezaobilazni južno-hercegovački linđo pa sve do splitskih plesova, Sinjsko Cetinskog kola i naših susjeda, KUD-a  Podbablje i Novae iz Runovića. 
Kulturni program zatvorilo je društvo KUD Dikovača sa jednim od  poznatijih  hrvatskih kola „Ero s onoga svijeta“ nakon kojega je predsjednik KUD-a Mijo Milas podijelio zahvalnice sudionicima večeri, a program se nastavio u zabavnom tonu uz lokalnu glazbenu skupinu. U nastavku možete pogledati fotografije večeri..

Više...
 


Stranica 5 od 8

Općina Zmijavci

Općina Zmijavci
21266 Zmijavci
Ulica Domovinskog rata 161

Tel.: 021 840 588
Fax: 021 840 177

e-mail: opcina.zmijavci@st.t-com.hr

OIB: 79161451240

Broj stanovnika: 2100

Površina: 13,82 km2

Načelnik: Miroslav Karoglan (HDZ)

Statistika

Posjete Sadržajima : 86409

Imenik

Informacije » 988
Centar za obavješćivanje » 985
Autobusni kolodvor Imotski » 841-268
Dom zdravlja » 671-100
Ljekarna » 841-127
HEP » 841-400
Veterinarska stanica » 841-405
Općina Zmijavci » 840-588 i 840-177
Policija Imotski » 841-124
Vatrogasci » 93
Osnovna škola Zmijavci » 840-163
Župni ured Zmijavci » 840-148
Pošta Zmijavci » 840-004
Pošta Zmijavci - fax » 840-442
Školska ordinacija » 841-988

Nalazite se ovdje: Početna